Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur schrikt van loods bij nieuwe achtbaan Max & Moritz

25-06-2020, 17.03 uur

De nieuwe Efteling-attractie Max & Moritz is van top tot teen gedecoreerd, maar één aspect heeft de Efteling niet aangekleed. Pal naast de attractie staat de gigantische loods van de 4D-bioscoop Fabula. Die valt behoorlijk uit de toon bij de omgeving, vindt ook Efteling-directeur Fons Jurgens.

In een interview met fansite Pretparken.be geeft Jurgens toe dat de groene bunker nu wel heel erg opvalt. "Wij zijn zelf ook verrast dat die doos van Fabula zo zichtbaar is", aldus de Efteling-baas. Hij is er niet tevreden over. "We hebben daar al een aantal bomen voor gezet, en die kun je ook al zien, maar dit verdient niet de schoonheidsprijs."

Op de plek van Max & Moritz stond tot afgelopen najaar de Bob. Fabula is de opvolger van PandaDroom. Bij de aankondiging van de verbouwingsplannen, in het voorjaar van 2019, werd al gevreesd dat de kale loods wel heel erg zou gaan opvallen. Hoewel er nu wat plantjes op het gebouw groeien, is de Fabula-loods zichtbaarder dan ooit.

Groeien
De Efteling heeft op dit moment geen concrete plannen om daar iets aan te doen. Men hoopt dat de bomen en planten in de omgeving de komende tijd gaan groeien, waardoor de loods minder opvalt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be