Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Terra Mítica Benidorm

Spaans attractiepark gaat pas in 2021 weer open

18-06-2020, 22.51 uur

Een groot pretpark in de Spaanse badplaats Benidorm slaat een seizoen over. Attractiepark Terra Mítica zal niet opengaan in 2020. Dat heeft het park vandaag bekendgemaakt. De beslissing hangt samen met de coronacrisis, maar Terra Mítica kampt al jaren met financiële problemen.

"We zien je terug in 2021", staat pontificaal op de homepage van het park. "We vernieuwen onze faciliteiten." In de tussentijd worden toeristen doorgestuurd naar twee zusterparken in de omgeving: waterpark Aqualandia en zeedierenpark Mundomar.

Terra Mítica opende in 2000. Het park ging kort daarna al eens failliet. Na een doorstart konden de poorten toch geopend blijven. Er staan vier achtbanen, waaronder een gigantische houten achtbaan. Die is echter al sinds 2016 buiten gebruik.

Italië
Ook in Italië blijft een attractiepark het hele jaar dicht: Etnaland, gelegen op Sicilië. In Zweden heeft Skara Sommarland besloten om pas in 2021 weer bezoekers te verwelkomen, door de onzekere situatie in het land. Een Schots pretpark ging zelfs failliet door corona.

Meer Terra Mítica Benidorm
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be