Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZOO Antwerpen

Personeel ZOO Antwerpen protesteert tegen dreigende ontslagen

18-06-2020, 20.54 uur | Reacties

Het personeel van de dierentuin van Antwerpen heeft vandaag gedemonstreerd. Door de coronacrisis dreigen tientallen medewerkers hun baan te verliezen. Als de directie weigert te onderhandelen, volgt maandag wellicht een staking.

ZOO Antwerpen loopt net als ZOO Planckendael flink wat inkomsten mis door de uitbraak van het coronavirus. Hun moederbedrijf, de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA), wil daarom in totaal 24 banen schrappen. Dat gaat het personeel veel te ver.

"Wij eisen sociaal overleg!", scandeerden medewerkers tijdens het protest, dat plaatsvond voor de ingang van ZOO Antwerpen. Ze droegen daarbij een symbolische rouwband.

Overheidssteun
De directie van de KMDA zou niet openstaan voor onderhandelingen en de ontslagen als een voldongen feit hebben gepresenteerd. Volgens de vakbond ACV zijn er echter voldoende mogelijkheden om het personeel te behouden. Zo zou de directie onvoldoende gebruik maken van beschikbare overheidssteun.

Maandag is er een nieuwe ontmoeting tussen de KMDA en het ACV. Als daar niets uitkomt, volgen hardere acties zoals een staking. Mogelijk zal ZOO Antwerpen de poorten dan tijdelijk moeten sluiten.

Dierenactivisten
Normaal gesproken zijn het niet de medewerkers maar dierenactivisten die protesteren voor de entree van het dierenpark. Begin deze maand werden nog vijf demonstranten opgepakt door de politie, omdat ze weigerden te vertrekken.

Reacties