Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands wil bezoekers flesjes laten recyclen

17-06-2020, 21.44 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat ervoor zorgen dat de petflessen van bezoekers gerecycled worden. Door het hele park zijn speciale afvalbakken neergezet waar plastic flessen in gegooid kunnen worden. Het Drentse dierenpark werkt voor het initiatief samen met Coca-Cola.

Afvalverwerkingsbedrijf Area Reiniging uit Emmen haalt de flessen gescheiden op. Na een spoelbeurt maakt de firma Cumapol - ook uit Emmen - er korrels van. Die kunnen door Coca-Cola gebruikt worden als grondstof voor nieuwe petflessen. Wildlands spreekt over "één van de meest verregaande vormen van duurzaamheid in een Nederlandse dierentuin".

Om extra aandacht op het initiatief te vestigen, is in themagebied Nortica een speciale installatie neergezet. Als gasten daar hun fles inleveren, zien ze in het kort het recyclingproces dat de fles zal doormaken. "Bezoekers worden op deze manier op een leuke én educatieve wijze geïnformeerd", aldus het park.



Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be