Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix vindt oplossing voor meet-and-greets in coronatijd

15-06-2020, 22.14 uur

Stripfiguren Asterix en Obelix zijn ook tijdens de coronacrisis gewoon te ontmoeten. Het Franse attractiepark Parc Astérix heeft een oplossing gevonden om meet-and-greets door te laten gaan in tijden van corona.

Dankzij ingenieuze opstellingen staan bezoekers automatisch ver genoeg van de acteurs. Gedecoreerde tafels en andere obstakels zorgen ervoor dat er voldoende afstand wordt gehouden. Mondkapjes zijn dan niet verplicht: die moeten alleen gedragen worden in attracties en overdekte ruimtes.

De meeste Europese pretparken kiezen ervoor om dit jaar geen mascottes in te zetten. Dat geldt ook voor andere parken binnen Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van Parc Astérix. Zo hebben Walibi Holland, Walibi Belgium en Bellewaerde meet-and-greets volledig geschrapt. Parc Astérix vormt de uitzondering.

Vijfduizend
Het pretparkseizoen van Parc Astérix startte vandaag, na een maandenlange sluiting vanwege het coronavirus. Voorlopig laat het park maximaal vijfduizend bezoekers per dag toe. Het bestellen van tickets op datum is verplicht. Entreekaarten kosten 51 euro per persoon.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be