Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope Xperiences

Frans pretpark opent spinning coaster met lancering en speciale effecten

13-06-2020, 16.11 uur

Het Franse attractiepark Futuroscope heeft voor het eerst een achtbaan geopend. Bezoekers van het futuristische themapark kunnen vanaf vandaag een ritje maken in Objectif Mars, een spinning coaster met twee lanceringen en een vrije val. De attractie heeft een ruimtethema.

Passagiers betreden een trainingscentrum voor astronauten, waar ze verschillende tests moeten uitvoeren om te bewijzen dat ze klaar zijn voor een missie naar Mars. De rit begint met een darkridegedeelte met speciale effecten, waaronder vuur. Daarna volgen buiten twee lanceringen met een topsnelheid van 55 kilometer per uur.

De karretjes kunnen gecontroleerd draaien. Hoogtepunt van de rit is een 'vertical drop track', waarbij de rail met trein en al naar beneden zakt. Objectif Mars werd gebouwd door fabrikant Intamin. De bouw kostte 22 miljoen euro. Vanwege het coronavirus werkt het park met een virtuele wachtrij via een app.

Compagnie des Alpes
Futuroscope ligt in de buurt van de stad Poitiers, op zo'n 300 kilometer van Parijs. Het park is onderdeel van Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.Meer Futuroscope Xperiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be