Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wijzigt beleid: mondkapjes nu wel toegestaan in achtbanen

13-06-2020, 21.13 uur

De Efteling heeft het beleid met betrekking tot het dragen van mondkapjes gewijzigd. Toen het attractiepark in mei weer openging na een maandenlange sluiting, was het gebruik van mond- en neusmaskers in de achtbanen verboden. Daar komt men nu op terug, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Bezoekers mogen voortaan mondkapjes dragen in de achtbanen en alle andere attracties. Het is echter geen verplichting. De Efteling blijft ook zo veel mogelijk zorgen voor anderhalve meter afstand tussen huishoudens, bijvoorbeeld door karretjes en zitplaatsen leeg te houden.

De nieuwe regel staat nu ook op de website van de Efteling. "Het gebruik van mondkapjes is toegestaan", luidt de aangepaste tekst.

Uitgedeeld
Men zorgt wel voor persoonlijke beschermingsmiddelen als anderhalve meter afstand tussen gezelschappen niet meer te waarborgen is, bijvoorbeeld wanneer medewerkers een attractie moeten evacueren in het geval van een storing. Zij dragen dan mondkapjes. Ook worden er mondkapjes uitgedeeld in overdekte locaties als die vanwege slecht weer vol dreigen te raken.

Veel buitenlandse pretparken stellen het dragen van mondkapjes in wachtrijen en attracties verplicht. Dat is onder andere het geval in Movie Park Germany, Phantasialand, Europa-Park en Parc Astérix.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be