Efteling

Efteling wijzigt beleid: mondkapjes nu wel toegestaan in achtbanen

13-06-2020, 21.13 uur | Reacties

De Efteling heeft het beleid met betrekking tot het dragen van mondkapjes gewijzigd. Toen het attractiepark in mei weer openging na een maandenlange sluiting, was het gebruik van mond- en neusmaskers in de achtbanen verboden. Daar komt men nu op terug, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Bezoekers mogen voortaan mondkapjes dragen in de achtbanen en alle andere attracties. Het is echter geen verplichting. De Efteling blijft ook zo veel mogelijk zorgen voor anderhalve meter afstand tussen huishoudens, bijvoorbeeld door karretjes en zitplaatsen leeg te houden.


ZIE OOK: Efteling gaat bezoekers waarschuwen voor naderend onweer

De nieuwe regel staat nu ook op de website van de Efteling. "Het gebruik van mondkapjes is toegestaan", luidt de aangepaste tekst.

Uitgedeeld
Men zorgt wel voor persoonlijke beschermingsmiddelen als anderhalve meter afstand tussen gezelschappen niet meer te waarborgen is, bijvoorbeeld wanneer medewerkers een attractie moeten evacueren in het geval van een storing. Zij dragen dan mondkapjes. Ook worden er mondkapjes uitgedeeld in overdekte locaties als die vanwege slecht weer vol dreigen te raken.

Veel buitenlandse pretparken stellen het dragen van mondkapjes in wachtrijen en attracties verplicht. Dat is onder andere het geval in Movie Park Germany, Phantasialand, Europa-Park en Parc Astérix.

ZIE OOK: Geen crowd control bij binnenkomst Efteling: afstand ver te zoeken

Reacties