Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Geen crowd control bij binnenkomst Efteling: afstand ver te zoeken

12-06-2020, 22.48 uur

De Efteling blijft hameren op het houden van anderhalve meter afstand tussen gezelschappen, maar soms is dat praktisch onmogelijk. Dat bleek vanavond toen het attractiepark om 19.00 uur openging voor abonnementhouders. Doordat honderden bezoekers het park tegelijk betraden via een smal paadje, was afstand bewaren geen optie.

De Efteling is op vrijdag- en zaterdagavonden in juni van 19.00 tot 23.00 uur exclusief geopend voor abonnees. Zij mogen niet eerder dan 19.00 uur naar binnen, omdat reguliere bezoekers het park eerst allemaal verlaten moeten hebben. Daggasten zijn tot 18.00 uur welkom.

Anderhalve meter afstand tussen huishoudens - ook in de openlucht - was de belangrijkste voorwaarde voor de Efteling om weer open te gaan in coronatijd. De regel staat vermeld op talloze informatieborden in het park. Bezoekers moeten er bovendien mee akkoord gaan bij het maken van een reservering. "Niet opvolgen kan leiden tot het afbreken van het bezoek", staat zelfs in de voorwaarden.

Kennis
Van crowd control was vanavond geen sprake. Eerder beweerde de Efteling juist de expertise in huis te hebben om bezoekersstromen goed te kunnen managen. "We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden", zei Efteling-directeur Fons Jurgens daar afgelopen maand over. "De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen 68 jaar zetten we nu, meer dan ooit, in."

Een woordvoerder van de Efteling laat aan Looopings weten dat de situatie van vanavond intern geëvalueerd zal worden. "We zullen ernaar moeten kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be