Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park

Video: Duits Plopsa-park opent vernieuwde wildwaterbaan met dino's

12-06-2020, 14.55 uur

Na een grote opknapbeurt staat de wildwaterbaan van het Duitse pretpark Holiday Park in het teken van dinosaurussen. De bestaande rapid river Donnerfluss uit 1984 werd afgelopen winter volledig vernieuwd. Tijdens een woeste vaartocht komen bezoekers langs grote rotspartijen, skeletten, een mistige grot en brullende dino's.

Voortaan heet de attractie DinoSplash. De dinosaurussen werden geleverd door de Filipijnse bedrijf Themebuilders. Ook de omgeving van de waterbaan werd aangepakt, met een opnieuw aangelegde wachtrij omringd door botanische kassen en exotische beplanting. Op de achtergrond klinkt opgewekte klassieke muziek.

Holiday Park is onderdeel van de Vlaamse Plopsa Group, net als onder andere Plopsaland De Panne in België. Daar kreeg een bestaande boomstambaan uit 1989 vorig jaar dezelfde behandeling. Die attractie heet nu eveneens DinoSplash.

Nieuwe attracties
Plopsa wil in totaal zo'n 25 miljoen euro investeren in Holiday Park. Volgend jaar openen meerdere nieuwe attracties rond Wickie de Viking. De werkzaamheden zijn al begonnen. Er zijn ook plannen voor de komst van een themahotel.

Meer Holiday Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be