Holiday Park

Video: Duits Plopsa-park opent vernieuwde wildwaterbaan met dino's

12-06-2020, 14.55 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Na een grote opknapbeurt staat de wildwaterbaan van het Duitse pretpark Holiday Park in het teken van dinosaurussen. De bestaande rapid river Donnerfluss uit 1984 werd afgelopen winter volledig vernieuwd. Tijdens een woeste vaartocht komen bezoekers langs grote rotspartijen, skeletten, een mistige grot en brullende dino's.

Voortaan heet de attractie DinoSplash. De dinosaurussen werden geleverd door de Filipijnse bedrijf Themebuilders. Ook de omgeving van de waterbaan werd aangepakt, met een opnieuw aangelegde wachtrij omringd door botanische kassen en exotische beplanting. Op de achtergrond klinkt opgewekte klassieke muziek.


ZIE OOK: Rokende vulkanen en brullende dino's: Plopsaland opent DinoSplash

Holiday Park is onderdeel van de Vlaamse Plopsa Group, net als onder andere Plopsaland De Panne in Belgiƫ. Daar kreeg een bestaande boomstambaan uit 1989 vorig jaar dezelfde behandeling. Die attractie heet nu eveneens DinoSplash.

Nieuwe attracties
Plopsa wil in totaal zo'n 25 miljoen euro investeren in Holiday Park. Volgend jaar openen meerdere nieuwe attracties rond Wickie de Viking. De werkzaamheden zijn al begonnen. Er zijn ook plannen voor de komst van een themahotel.

ZIE OOK: Plopsa investeert 25 miljoen euro in Duits pretpark: nieuwe attracties, opknapbeurten en hotel

Reacties