Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnispark Tripsdrill

Coronacrisis in Duits pretpark Tripsdrill: maskers, voetstappen en jutezakken

12-06-2020, 23.59 uur

Niet alleen de grote attractieparken hebben veel aanpassingen moeten verrichten om weer open te gaan: ook in een kneuterig Duits familiepark als Tripsdrill is het één en ander veranderd. Zo heeft het pretpark honderden stickers in de vorm van voetstappen op de grond geplakt. Die moeten ervoor zorgen dat bezoekers genoeg afstand houden in wachtrijen.

Bij de hoofdingang zijn aparte rijen gecreëerd met behulp van dranghekken en touwen. Wat opvalt bij binnenkomst, is het grote aantal informatieborden. Bij alle attracties staan één of meerdere klapborden. Overdekte locaties zijn voorzien van extra borden die wijzen op het gebruik van mondkapjes.

Bezoekers moeten mond- en neusmaskers dragen in wachtrijen en gebouwen, maar níet in attracties. Daarmee hanteert Tripsdrill andere regels dan bijvoorbeeld Phantasialand, Movie Park Germany en Europa-Park.

Geen schermen
Afstand houden in wachtrijen is officieel verplicht, maar in rijen die langs elkaar lopen zijn geen schermen neergezet. In het station van houten achtbaan Mammut werden vier poortjes afgesloten. Bij sommige andere attracties, waaronder vrijevaltoren Donnerbalken en rupsmolen Schlappen-Tour, worden zitplaatsen geblokkeerd door grote jutezakken met de tekst 'Gesperrt' erop.

Op veel plekken zijn pompjes met ontsmettingsmiddel neergezet. In toiletruimtes hangen instructies voor het grondig wassen van handen. Bij bedieningsrestaurants moeten gasten hun persoonlijke gegevens achterlaten zodat er contact met hen opgenomen kan worden in het geval van een cornabesmetting.

Nieuwe achtbanen
Tripsdrill maakt zich op voor de opening van twee nieuwe achtbanen. Het park werd afgelopen winter uitgebreid met suspended thrill coaster Hals-über-Kopf en boomerang coaster Volldampf. Beide attracties moeten eind deze maand opengaan. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Er vinden al wel testritten plaats.

Meer Erlebnispark Tripsdrill
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be