Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

AD-columniste walgt van Disneyland Paris: 'Sprookje wordt genadeloos doorgeprikt'

09-06-2020, 22.23 uur

Disneyland Paris heeft het helemaal verpest bij Angela de Jong, de tv-columniste van het AD. Ze keek maandagavond naar een item over een vergalde Disney-trip bij tv-programma MAX Vakantieman op NPO 1. Daarin was te zien hoe Disneyland stelselmatig weigert om een moeder te helpen die haar verblijf annuleerde.

Haar zoon overleed plotseling, waardoor de vrouw niet op vakantie ging. Ze beschikte over een annuleringsverzekering, maar in een poging om haar geld terug te krijgen belandde ze in een bureaucratisch moeras. Op een laatste aangetekende brief werd zelfs helemaal niet meer gereageerd. De Jong noemt het handelen van Disneyland Paris "walgelijk".

"U weet wel, het pretpark dat in z'n reclamefilmpjes zo graag doet geloven dat daar magische dromen uitkomen, dat zogenaamd maatschappelijk betrokken is en dat zich graag verbindt aan warme familieshows als The Voice Kids."

Geldwolf
Achter die sprookjesachtige façade gaat een kille en keiharde wereld schuil, ontdekte de columniste. "De multinatio­nal met een miljarden­om­zet is niet die olijke Mickey Mouse, maar de grote boze geldwolf zodra het op een paar honderd euro aankomt. Het tart elke vorm van menselijkheid."

Het bedrijf wilde niet reageren in het tv-programma. Na tussenkomst van juristen heeft Disney uiteindelijk tóch beloofd om met een oplossing te komen. De Jong: "Niet uit wroeging, niet omdat het erkent dat het onmenselijk heeft gereageerd en sluw gebruik heeft gemaakt van alle mazen in hun eigen reglement. Nee, omdat het bang is voor slechte publiciteit. Omdat het sprookje van Disney genadeloos wordt doorgeprikt."

Terugkijken
De aflevering van MAX Vakantieman is terug te kijken via de website van Omroep MAX. Het item over Disneyland Paris begint na 10:24 minuten.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be