Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Foto's: mondkapjes voor acteurs in showpark Puy du Fou

29-06-2020, 22.59 uur

Het Franse themapark Puy du Fou is weer open, maar de bekende spektakelshows in het park zien er door corona wel iets anders uit dan gewoonlijk. Een hoop acteurs in het historische pretpark dragen dit seizoen mondkapjes. Puy du Fou kwam wel op de proppen met creatieve oplossingen, zodat de gezichtsbescherming niet te veel uit de toon valt.

Zo bevatten sommige maskers afbeeldingen van neuzen en monden. Voor een verliefd Vikingkoppel kwamen er elegante witte kapjes. Een gewonde soldaat draagt een witte doek over zijn gezicht. Stoere ridders kregen simpele zwarte mondkapjes op. Ook voor algemene medewerkers zijn er speciale maskers ontwikkeld.

Puy du Fou, één van de best bezochte pretparken van Frankrijk, moet het volledig hebben van live-entertainment. Mondkapjes zijn er niet voor alle acteurs: de gezichtsbescherming wordt voornamelijk gebruikt door personen met bijrollen, niet door acteurs die moeten spreken of zingen.

Verplicht
Ondanks corona gaan alle noemenswaardige shows in het park door, zij het met een gereduceerde capaciteit. Op die manier kunnen toeschouwers genoeg afstand van elkaar houden. Men raadt bezoekers aan om overal mondkapjes te dragen. Op sommige plekken is het verplicht, zoals bij het binnengaan van een theater en in de walkthrough-attracties.Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be