Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zweedse pretparken in onzekerheid: wanneer kunnen we open?

09-06-2020, 19.58 uur

Terwijl de meeste Europese pretparken langzaam uit hun coronaslaap ontwaken, blijft de situatie in Zweden erg onduidelijk. Attractieparken Liseberg, Skara Sommarland en Gröna Lund hebben geen idee of en wanneer ze deze zomer weer gasten mogen ontvangen.

Dat is opmerkelijk, omdat de Zweedse coronamaatregelen minder streng waren dan in veel andere landen. Zo bleven vergunningsplichtige bijeenkomsten tot vijftig personen gewoon toegestaan.

Daar zit echter direct het probleem voor de pretparken. Omdat zij volgens de wet ook vergunningsplichtig zijn, mogen ze nog steeds slechts vijftig bezoekers tegelijk ontvangen. Dat maakt het volstrekt onrendabel om open te gaan.

Bizar
Dierenparken zijn in Zweden dan weer niet vergunningsplichtig. Dat leidt tot bizarre situaties. Zo wordt Kolmården gezien als dierentuin, terwijl daar ook de spectaculaire houten achtbaan Wildfire staat. Die is net als de rest van het park gewoon geopend, al mogen er steeds maximaal vijftig personen in het gebied rond de attractie aanwezig zijn.

Liseberg, Skara Sommarland en Gröna Lund luiden daarom de noodklok. Ze hebben veel maatregelen genomen om bezoekers een veilig dagje vertier te kunnen bieden, maar de politiek wil geen uitzonderingen maken op de regels. De drie parken eisen nu dat de regering haar verantwoordelijkheid neemt en opheldering geeft over het opmerkelijke beleid.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be