Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn verkoopt wielen van klassieke achtbaan

07-06-2020, 22.02 uur

Avonturenpark Hellendoorn doet verzamelaars een plezier. Het Overijsselse pretpark verkoopt tijdelijk onderdelen van de klassieke achtbaan Tornado, geopend in 1990. In de souvenirwinkel van het attractiepark liggen verschillende oude wielen van de dertig jaar oude rollercoaster.

De wielen werden in eerste instantie verkocht voor 40 tot 50 euro per stuk, afhankelijk van de grootte. Pretparkfan Herman Nijkamp zag zijn kans schoon en haalde meteen zeven exemplaren in huis, meldt hij op Twitter. "Niet allemaal voor mezelf, maar ook voor vrienden."

Inmiddels zijn er nog een stuk of zes over, bevestigt een woordvoerder van Avonturenpark Hellendoorn aan Looopings. De prijs werd voor de gelegenheid verhoogd naar 75 euro per stuk.

Python
De 25 meter hoge baan komt uit de fabriek van de Nederlandse firma Vekoma. Het was de tweede Vekoma-baan in Nederland, na de Python in de Efteling (1981). De Tornado telt twee inversies: een looping en een kurkentrekker.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be