Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fans positief verrast door nieuwe achtbaan Max & Moritz

09-06-2020, 10.32 uur | ReactiesBeeld: @cindy_ve

Van de Efteling-fans die al een ritje hebben gemaakt in de nieuwe achtbaan Max & Moritz is het merendeel enthousiast. Dat blijkt uit een Twitter-poll van Looopings waar bijna duizend keer op is gestemd. Ruim 39 procent van de stemmers maakte al van de gelegenheid gebruik om de attractie nog vóór de officiële opening uit te proberen.

Van die groep zegt 83 procent "positief verrast" te zijn door de rollercoaster. 17 procent geeft aan dat de attractie een teleurstelling was. In totaal zijn er 993 stemmen uitgebracht. 60,4 procent van de deelnemers aan de poll heeft nog geen ritje gemaakt.

"Liep soepel en treintjes zaten lekker", reageert Dick de Wit. "Genoten van Max & Moritz, de baan van Max is verrassend leuk", zegt Gertjan Aalpoel. "Zoon van 5 heeft de hele rit met een grote grijns gezeten en ik eigenlijk ook. Een leuke, grappige, vrolijke vervanging van de Bob." Job Warmerdam: "Max & Moritz is goedgekeurd!"

Fantastisch
Ene Peter zegt "aangenaam verrast" te zijn. "Muziek is een echte oorworm en de aankleding is geweldig." Ook Paul Schrauwers is tevreden. "Het ritje is misschien wat minder intens dan de Bob, maar het thema en de beleving maken alles meer dan goed. Max & Moritz is een fantastische aanvulling voor de Efteling."

"Leuk baantje en toffe wachtrij", oordeelt Chelsey Meijners. "Wat een leuke attractie", schrijft iemand anders. "De details overal zijn echt geweldig, hopelijk snel weer een ritje maken." Randell Mathilda: "De tweets liegen niet, wat een topbaan!"

Hoogteverschil
Max & Moritz is een dubbele powered coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides, met een topsnelheid van 36 kilometer per uur. Omdat de treinen worden aangedreven door elektriciteit, is er geen groot hoogteverschil nodig. De baan, die de Bob uit 1985 verving, is slechts 6 meter hoog.

De publieksopening vindt plaats op zaterdag 20 juni. Tot die tijd zijn er dagelijks 'sneak previews' voor abonnementhouders.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be