Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling past topattracties aan: nog meer schermen in wachtrijen

07-06-2020, 23.38 uur

Efteling-bezoekers zullen voorlopig moeten wennen aan wachtrijen vol met enorme schotten en doorzichtig zeil. Op steeds meer plekken in het attractiepark verschijnen panelen die wachtende gezelschappen van elkaar scheiden. Zo probeert de Efteling de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Door het plaatsen van fysieke afscheidingen hoeven er geen rijen leeg gelaten te worden om afstand te bewaren tussen bezoekers. Op die manier kan een volledige wachtrij gebruikt worden.

Afgelopen maand werden al doorzichtige schermen geïnstalleerd in de rijen van Vogel Rok, Carnaval Festival, Symbolica, De Oude Tufferbaan en Baron 1898. Inmiddels zijn ook de wachtrijen van attracties als Droomvlucht, Fata Morgana, De Vliegende Hollander, de Python en de Gondoletta voorzien van dergelijke panelen. De rijen hebben daardoor nu wel wat weg van een spiegeldoolhof.

Capaciteit
De Efteling doet er alles aan om de capaciteit van het park te verhogen, zodat - ondanks het coronavirus - zo veel mogelijk bezoekers naar binnen kunnen. Bij attracties waar de wachtrij alsnog te kort blijkt te zijn, worden pleinen en onafgewerkte ruimtes achter de schermen gebruikt als extra wachtplekken. Rode en witte tape op de grond geeft aan waar bezoekers moeten staan.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be