Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dierentuin Artis is nu officieel een botanische tuin

05-06-2020, 23.14 uur

De Amsterdamse dierentuin Artis mag zich sinds 3 juni officieel een botanische tuin noemen. Dat is besloten tijdens een algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging van de Botanische Tuinen. In het dierenpark staan meer dan zevenhonderd bomen van ruim tweehonderd verschillende soorten.

Artis was de afgelopen drie jaar al aspirant-lid van de NVBT. De bijzondere bomen en de activiteiten die het park aanbiedt om kennis over de collectie te verspreiden, waren reden genoeg om het lidmaatschap te bekrachtigen.

Sommige bomen in Artis zijn ouder dan de dierentuin zelf, die in 1838 opende. De Heijmans-eik bijvoorbeeld is de oudste boom van Amsterdam en werd geplant in de late achttiende eeuw. Ook is in het park een kustmammoetboom te vinden. Dat is de hoogste boomsoort ter wereld. Hij groeit kaarsrecht en kan wel 115 meter worden.

Vegetarisch
Artis investeert daarnaast in groen erfgoed, zoals de Hollandse Tuin en de Japanse Paradijs Tuin. Ook aan de bewoners van het dierenpark wordt gedacht. De jaarlijks opnieuw aangelegde eetbare tuinen leveren 35.000 planten op, die worden gevoerd aan de vegetarische diersoorten in Artis.

In totaal zijn er nu 28 officiële botanische tuinen in Nederland. Ze profileren zich samen als Hortus Botanic Guardian, ofwel de hoeders en poortwachters van biodiversiteit.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be