Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pijnlijke foto's: sprookjesfiguren Efteling bladderen af

06-06-2020, 13.08 uurBeeld: @jeroen_twee

De bewoners van het Sprookjesbos in de Efteling kunnen wel wat liefde gebruiken. Sommige iconische sprookjesfiguren zijn in zeer slechte staat, met afbladderende verf en loslatende onderdelen. Dat blijkt uit foto's van achterstallig onderhoud die Efteling-fan Jeroen Schulz op Twitter zette.

Hij bracht een vijftal probleemgevallen in beeld: de bekende Kleine Boodschap-kabouter die de weg wijst naar de toiletten, het beeld van De Kleine Zeemeermin, de toverkol van Raponsje, de nek van Klein Duimpje en de herauten op het Herautenplein, in het hart van het Sprookjesbos.

Vanwege het coronavirus bleef de Efteling onlangs ruim twee maanden gesloten voor bezoekers. In april noemde het attractiepark de sluiting nog "een ideale periode om klusjes te doen, zonder dat onze gasten daar last van hebben". "Denk aan een onderdeel dat stuk is, iets wat een likje verf mag gebruiken, flink gepoetst mag worden, een opfrisbeurt of opknapbeurt kan gebruiken." Een onderhoudsbeurt voor de sprookjesfiguren zat er echter niet in.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be