Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-shows Raveleijn en Aquanura keren terug in aangepaste vorm

05-06-2020, 13.21 uur

Efteling-bezoekers kunnen binnenkort weer kijken naar de fonteinenspektakel Aquanura en paardenshow Raveleijn. Beide voorstellingen keren terug, maar in verband met het coronavirus vinden er wel wat wijzigingen plaats.

Zo wordt Aquanura straks niet meer gebruikt als afsluiter van een dagje Efteling. "Vanwege de RIVM-maatregelen kunnen minder gasten de watershow tegelijk beleven", laat het attractiepark weten. Daarom zijn er vanaf zaterdag 13 juni meerdere shows, verdeeld over de dag.

Wachtvakken op de grond geven aan waar gezelschappen tijdens de show kunnen staan, op anderhalve meter afstand van elkaar. De Efteling vertoont voorlopig alleen de Eerste Efteling Symfonie. Dat is de Aquanura-voorstelling met muziek van onder andere Villa Volta, De Indische Waterlelies, Carnaval Festival, Raveleijn, Droomvlucht en het Spookslot. De show ging acht jaar geleden in première.

Tien minuten
Raveleijn wordt vanaf zaterdag 4 juli weer opgevoerd. Het park spreekt over "een afgeslankte versie", met een andere verhaallijn. "De aangepaste show zal ruim tien minuten duren en het aantal shows op een dag blijft gelijk."

Normaal gesproken duurt een Raveleijn-voorstelling meer dan twintig minuten. De show - met paarden, ruiters en een vuurspuwende draak - wordt sinds 2013 geproduceerd door het Franse themapark Puy du Fou.

September
Wanneer de betaalde theatervoorstelling Caro in het Efteling Theater weer te zien zal zijn, is nog niet zeker. Op dit moment worden online tickets verkocht voor data vanaf begin september.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be