Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken in België mogen vanaf 1 juli open

03-06-2020, 16.52 uurBeeld: @themeparkpics_

De pretparken in België hebben toestemming gekregen om op woensdag 1 juli weer open te gaan. Dat heeft premier Sophie Wilmès zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Kermissen mogen waarschijnlijk vanaf zaterdag 1 augustus weer plaatsvinden. Op maandag 15 juni gaan de Belgische grenzen open.

In een advies aan de Veiligheidsraad werd eerder gesproken over 1 augustus als openingsdatum voor de pretparken. Dat advies is dus niet overgenomen. Toch komt 1 juli ook veel te laat, vinden de grote attractieparken van België. Directeuren van Plopsaland, Walibi Belgium, Bobbejaanland en Bellewaerde lieten gisteren al aan Looopings weten dat ze nog langer wachten op een heropening volkomen onlogisch vinden. De dierentuinen in België zijn al sinds 18 mei toegankelijk.

Of de parken op 1 juli allemaal daadwerkelijk toegankelijk zullen zijn, is nog niet zeker. Sommige pretparken zullen eerst gaan werken met testdagen voor medewerkers of abonnementhouders. De daadwerkelijke openingsdata zullen de komende tijd één voor één bekendgemaakt worden.

Grote frustratie
Zodra de grenzen van België op 15 juni weer opengaan, kunnen Belgen al wel een bezoek brengen aan attractieparken in het buitenland. In buurlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn de parken dan al lang en breed geopend, tot grote frustratie van de Belgische parken.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be