Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: zo gaat Phantasialand om met de coronacrisis

06-06-2020, 23.59 uur

Is een dagje Phantasialand tijdens de coronacrisis nog de moeite waard? Looopings brengt in beeld wat het Duitse pretpark heeft moeten aanpassen om te kunnen voldoen aan alle coronamaatregelen. De opvallendste verandering - zeker voor Nederlandse bezoekers - is het moeten dragen van een mondkapje in alle overdekte ruimtes, wachtrijen en attracties.

Afstand houden in wachtrijen gebeurt met behulp van stippen die op de grond zijn gezet. Bij eetgelegenheden werkt men met aparte in- en uitgangen en lijnen op de grond. In themagebied Berlin worden de ingangen van attracties en horecapunten nu gevormd door bloemenbogen.

Ook in attracties moeten gezelschappen afstand van elkaar houden. Daarom blijven bij de meeste achtbanen en waterbanen steevast rijen leeg. Bij lanceerachtbaan Taron en hangende achtbaan Black Mamba is dat kennelijk niet nodig: daar worden meestal alle rijen gebruikt. De wachtrijen van waterbaan Chiapas en spinning coasters Winja's Fear en Winja's Force zijn aangepast.

Honderd toeschouwers
Bij de interactieve darkride Maus au Chocolat worden de 3D-brillen nu uitgedeeld in de wachtrij in plaats van in het station. Bezoekers moeten eerst hun handen desinfecteren voordat ze verder mogen lopen. Theatershows zijn geschrapt. De film Pirates in 4-D wordt gewoon vertoond, maar wel met maximaal honderd toeschouwers per keer.

De zij-ingang van themagebied Klugheim, waar Taron ligt, werd afgesloten. Op die manier is er een vaste looproute gecreëerd. In wachtrijen waar mensen te dicht bij elkaar in de buurt dreigen te komen, zijn vakken of lijnen op de grond gezet. Die worden echter door veel bezoekers genegeerd.

Corona-uitbraak
Wie een hapje gaat eten in één van de restaurants, moet namen en telefoonnummers achterlaten van alle gasten. Op die manier kunnen de autoriteiten contact opnemen met Phantasialand-bezoekers in het geval van een plaatselijke corona-uitbraak.

Op verschillende plekken zijn pompjes met ontsmettingsmiddel te vinden. Voor souvenirwinkels als Haus der 6 Drachen en Kilamba Shop geldt een maximumaantal personen dat naar binnen mag. In toiletruimtes zijn geen urinoirs of toilethokjes afgesloten. Er wordt daar niet gewerkt met aparte wachtrijen.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be