Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix uit coronawinterslaap: maximaal vijfduizend bezoekers per dag

02-06-2020, 17.25 uurBeeld: @parcasterix

Een ritje in houten achtbaan Tonnerre de Zeus of hangende achtbaan OzIris is binnenkort eindelijk weer mogelijk. Het Franse pretpark Parc Astérix opent op maandag 15 juni de deuren na een lange winterslaap. Vanwege de coronamaatregelen worden er voorlopig maximaal vijfduizend mensen per dag toegelaten.

Bezoekers dienen vooraf online een kaartje op datum te bestellen. Dat kan vanaf 3 juni. Wie eerder al een toegangsbewijs voor dit seizoen had gekocht, moet dat omwisselen voor een gedateerd exemplaar. Op 14 juni wordt het nieuwe themahotel Les Quais de Lutèce geopend.

Alle grote attracties in Parc Astérix zullen operationeel zijn. Ook de openluchtvoorstellingen gaan gewoon door. Shows die in overdekte theaters worden opgevoerd, zijn voorlopig geannuleerd. Hetzelfde geldt voor de parade Défilé Gaulois en ander straatentertainment.

Tweeënhalve meter
In het park gelden straks strenge regels. Zo dienen bezoekers minimaal één meter afstand van elkaar te houden. In wachtrijen is dat tweeëneenhalve meter. Markeringen op de grond zullen aangeven waar mensen wel en niet mogen lopen. In attracties en openluchttheaters is een mondkapje verplicht. Contactoppervlaktes worden regelmatig gedesinfecteerd. Op honderden plekken zal handgel beschikbaar zijn.

Algemeen directeur Nicolas Kremer vertelde op de Franse televisie blij te zijn dat zijn park weer open mag. Hij hoopt wel dat de capaciteit snel omhoog kan. Met vijfduizend bezoekers per dag is het park financieel gezien niet rendabel.

Walibi
De eigenaar van Parc Astérix, parkengroep Compagnie des Alpes, besloot vanwege de coronacrisis eerder al flink te bezuinigen. Zo is het investeringsbudget voor de komende periode met 30 miljoen euro verlaagd. Bij de groep horen ook parken als Walibi Holland en Walibi Belgium.

Veel andere Franse parken hebben intussen eveneens een openingsdatum bekendgemaakt. Attractie- en themaparken als Le Pal, Puy du Fou, Futuroscope, Parc Spirou Provence, Walibi Rhône-Alpes, Kingoland, Bagatelle, Walygator Parc en Walibi Sud-Ouest openen allemaal in juni en juli. Over Disneyland Paris is nog niets bekend.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be