Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Grote drukte in Duits attractiepark Heide Park ondanks 'beperkte capaciteit'

04-06-2020, 08.53 uur

Het Duitse pretpark Heide Park zegt te werken met een "beperkte capaciteit", maar toch kan het behoorlijk druk worden in het park. Tijdens het pinksterweekend stonden in het hele park lange rijen, zowel bij attracties als eetgelegenheden. De geldende coronaregels, zoals het houden van anderhalve meter afstand, werden niet gehandhaafd.

Het grootste attractiepark van Noord-Duitsland heeft vanwege de coronacrisis verschillende aanpassingen doorgevoerd. Bij de ingangen leidt een doolhof van dranghekken en linten gasten naar de ingang. Wachttijden bij de grote achtbanen liepen op tot anderhalf uur. Bij horecapunten stonden uitzonderlijk lange rijen.

Informatieborden in het park drukken voorbijgangers op het hart dat mondmaskers verplicht zijn én dat iedereen anderhalve meter afstand moet houden. Op veel plekken worden bezoekers echter aan hun lot overgelaten. Zo zijn de wachtrijen bij attracties en eetgelegenheden niet verlengd, waardoor personen midden op paden staan te wachten en mensenmassa's kriskras door elkaar lopen. Van lijnen, pijlen, hekken, spatschermen of wachtvakken is geen sprake.

Ghostbusters
Verschillende attracties blijven dicht in verband met corona. Dat zijn interactieve darkride Ghostbusters 5D, draaimolen Dampfkarussell, zweefmolen La Ola, walktrough Peppas Haus, uitkijktoren Panoramaturm, waterbaan Drachengrotte en verkeerspark Wüstenflitzer. Meet-and-greets en shows gaan niet door. Voorrangspas Express Butler wordt tot nader order niet verkocht. Ook zijn er voorlopig geen actiefoto's verkrijgbaar.





































































Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be