Heide Park Resort

Grote drukte in Duits attractiepark Heide Park ondanks 'beperkte capaciteit'

04-06-2020, 08:53 uur | Reacties

Het Duitse pretpark Heide Park zegt te werken met een "beperkte capaciteit", maar toch kan het behoorlijk druk worden in het park. Tijdens het pinksterweekend stonden in het hele park lange rijen, zowel bij attracties als eetgelegenheden. De geldende coronaregels, zoals het houden van anderhalve meter afstand, werden niet gehandhaafd.

Het grootste attractiepark van Noord-Duitsland heeft vanwege de coronacrisis verschillende aanpassingen doorgevoerd. Bij de ingangen leidt een doolhof van dranghekken en linten gasten naar de ingang. Wachttijden bij de grote achtbanen liepen op tot anderhalf uur. Bij horecapunten stonden uitzonderlijk lange rijen.


ZIE OOK: Belgisch pretpark zet extra beveiligers in zodat bezoekers zich aan coronaregels houden

Informatieborden in het park drukken voorbijgangers op het hart dat mondmaskers verplicht zijn én dat iedereen anderhalve meter afstand moet houden. Op veel plekken worden bezoekers echter aan hun lot overgelaten. Zo zijn de wachtrijen bij attracties en eetgelegenheden niet verlengd, waardoor personen midden op paden staan te wachten en mensenmassa's kriskras door elkaar lopen. Van lijnen, pijlen, hekken of wachtvakken is geen sprake.

Tape laat los
Personeelsleden hebben de opdracht gekregen om karretjes na elke rit grondig te desinfecteren, maar vaak blijft het bij een keertje spuiten met een spuitbus met ontsmettingsmiddel. Wie zonder mondkapje in een wachtrij staat, wordt niet aangesproken door medewerkers. Tape die aangeeft dat afstand houden verplicht is, laat op sommige plekken al los.

Tot overmaat van ramp zijn wachtrijen met zigzag-paden niet voorzien van schotten of andere barrières, waardoor bezoekers daar alsnog pal naast elkaar staan. Het lijkt dan ook volstrekt overbodig om nog zitplaatsen leeg te laten in de attracties. Nu mogen bezoekers van verschillende gezelschappen niet naast elkaar zitten, terwijl ze in de wachtrijen massaal op een kluitje staan.

Twee meter
In toiletruimtes mag een maximumaantal personen naar binnen, maar er is niemand die dat controleert. Op de website van Heide Park staat dat alle auto's op het parkeerterrein minimaal twee meter van elkaar moeten parkeren. Ook dat wordt niet gereguleerd door personeel.

Verschillende attracties blijven dicht in verband met corona. Dat zijn interactieve darkride Ghostbusters 5D, draaimolen Dampfkarussell, zweefmolen La Ola, walktrough Peppas Haus, uitkijktoren Panoramaturm, waterbaan Drachengrotte en verkeerspark Wüstenflitzer. Meet-and-greets en shows gaan niet door. Voorrangspas Express Butler wordt tot nader order niet verkocht. Ook zijn er voorlopig geen actiefoto's verkrijgbaar.

ZIE OOK: Duits pretpark Heide Park vraagt geld voor reserveringen, ook aan abonnees

Reacties