Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Palacio de la Magdalena

Ophef over dode zeeleeuw en verwaarloosde zeehonden in Spaanse dierentuin

01-06-2020, 19.30 uur

Op Twitter zijn beelden verschenen van een dode zeeleeuw in Palacio de la Magdalena, een historisch paleis met kleine dierentuin in het Spaanse Santander. De verblijven van andere dieren zouden in zeer slechte staat zijn.

De 21-jarige Laura Gangoso maakte de foto van het kadaver, dat zichtbaar voor alle bezoekers op een grasveldje lag met een vuilniszak over de kop. De uitleg van verzorgers was dat dode dieren maar twee keer per week worden opgehaald. De zeeleeuw is volgens hen een natuurlijke dood gestorven.

De lokale politieke partijen Izquierda Unida en Unidas por Santander hebben de gemeente om opheldering gevraagd en overwegen aangifte te doen van verwaarlozing. Er zouden de afgelopen week namelijk ook meerdere zeehonden zijn gestorven in het park omdat het filtersysteem in hun verblijf niet werkt. Daardoor zouden de beesten in vervuild water zwemmen en soms zelfs huilend op het droge liggen.

Minimumeisen
Volgens Unidas por Santander is het sowieso niet meer van deze tijd om dieren in gevangenschap te houden. Zeker als het gaat om dieren die normaal niet in het warme Spaanse klimaat voorkomen, zoals pinguïns.

De partij wil daarnaast onderzoeken of de dierenverblijven wel aan de wettelijke minimumeisen voldoen, zoals de gemeente Santander beweert. Op change.org is een petitie om de minizoo te sluiten al meer dan 17.000 keer getekend.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be