Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium heropend, dus dierenactivisten laten weer van zich horen

21-06-2020, 12.23 uur | ReactiesFoto's: Alfons Spoler

De heropening van de dierenparken zorgt er ook voor dat dierenactivisten weer aan de bak kunnen. Dit weekend vond bij het Dolfinarium in Harderwijk de eerste demonstratie plaats sinds de uitbraak van het coronavirus. Een handjevol activisten verzamelde zich zaterdagochtend bij de ingang van het park.

Ze uitten met grote borden hun ongenoegen over het Dolfinarium, waar de dieren volgens hen geen vrijheid hebben en behandeld worden als circusartiesten die kunstjes moeten doen. De demonstratie was voor de gelegenheid coronaproof gemaakt: de aanwezigen hielden afstand van elkaar en sommige deelnemers droegen mondkapjes.

De actie, die duurde van 9.30 tot 12.00 uur, werd georganiseerd door actiegroepen Dolfinariumvrij Nederland en Bite Back. "Toch weer even wat mensen laten nadenken over wat er daar gebeurt in dat circus", schrijft deelnemer Tom de Graaff tevreden op Facebook.

Regelmatig
Bij de entree van het Dolfinarium wordt normaal gesproken regelmatig geprotesteerd door dierenrechtenorganisaties. Vanwege het coronavirus vonden de afgelopen maanden echter geen bijeenkomsten plaats. Het Gelderse zeedierenpark is weer open sinds 27 mei.Meer Dolfinarium
Reacties