Efteling

Efteling-abonnees ontvangen deze week compensatie voor coronasluiting

03-06-2020, 12:02 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Het tegoed dat de Efteling beloofd heeft aan abonnementhouders, wordt deze week op de abonnementspassen gestort. Dat vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Abonnees konden vanwege het coronavirus ruim twee maanden geen gebruik maken van hun abonnement. Ze krijgen daarvoor een vergoeding.

Wie het abonnement per maand betaalt, ontvangt 39,54 euro, plus 7,69 euro voor een eventueel parkeerabonnement. Efteling-fans die hun abonnement voor een heel jaar afgerekend hebben, krijgen 36,43 euro, of 34,78 euro als ze het abonnement vóór 1 januari betaald hebben. Toen golden namelijk oude prijzen. Dat wordt aangevuld met respectievelijk 7,32 euro of 6,22 euro indien ze ook een parkeerabonnement hebben.


ZIE OOK: Efteling organiseert exclusieve avonden voor abonnementhouders

Dat bedrag is de komende drie jaar vrij te besteden in de Efteling. Ook als een abonnement niet meer geldig is, blijft het tegoed op de kaart staan. Om technische redenen kan het tegoed niet gebruikt worden bij de restaurants Frau Boltes Küche, Fabula en De Vrolijke Noot.

Uiterlijk morgen
"Het tegoed staat uiterlijk morgen op de abonnementspassen", weet de voorlichter. Abonnees ontvangen een mail met alle informatie. Binnenkort is het mogelijk om het actuele saldo te bekijken door in te loggen op de Efteling-site. Het resterende bedrag is ook zichtbaar op kassabonnetjes na het doen van een aankoop.

Een regulier Efteling-abonnement kost 18 euro per maand of 199 euro per jaar. Normaal gesproken is de Efteling-pas ook goed voor gratis toegang of korting bij andere pretparken. Vanwege de coronacrisis zijn die voordeeltjes tot nader order geschrapt.

ZIE OOK: Efteling compenseert abonnees: 54 eurocent per gesloten dag

Reacties