Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Drama in Wildlands: bezoekers zien hoe pasgeboren ezel wordt doodgetrapt

31-05-2020, 15.03 uurBeeld: Jonathan van der Linden

Tientallen bezoekers van dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn vanmiddag getuige geweest van een gruwelijk tafereel. In de Drentse dierenpark werd een onager geboren, een ezelsoort. Het jong legde echter al snel het loodje.

"Helaas heeft dit jong direct na de geboorte een trap gekregen van een andere onager en dit heeft het veulen niet overleefd", laat het park weten in een bericht op Facebook. "Wij betreuren dat bezoekers hier getuige van zijn geweest."

Omstanders reageerden geschokt, vertelt een bezoeker aan RTV Drenthe. Ze zijn weggestuurd door personeel. Wat de oorzaak is van het agressieve gedrag van het trappende beest, weet Wildlands nog niet. "Op dit moment kunnen we het gedrag van de aanvallende merrie niet verklaren."

Tibet
Onagers worden ook wel Aziatische wilde ezels genoemd. Ze komen voor in de woestijnen van Syrië, Iran, India en Tibet. In Wildlands leven ze in themagebied Serenga.

Vorig jaar werd in Wildlands nog een struisvogel gedood door een neushoorn, ook voor de ogen van het publiek.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be