Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verlengt wachtrijen bij populaire attracties: wirwar van hekken en tape

01-06-2020, 07.58 uur

Naarmate het drukker wordt in de Efteling, loopt het attractiepark tegen meer uitdagingen aan. Aangezien bezoekers anderhalve meter afstand moeten houden bij het wachten, blijken de gebruikelijke wachtrijen bij de populaire attracties niet lang genoeg te zijn. Daarom worden de rijen op veel plekken verlengd.

Dat gebeurt met rode en witte tape. Eerder werd de personeelsparkeerplaats al gebruikt om de wachtrij voor Carnaval Festival te huisvesten. Nu is de chaos helemaal compleet. De rijen bij Villa Volta, Droomvlucht, de Python, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Baron 1898, de Piraña en Fata Morgana zijn op een zeer onconventionele manier uitgebreid.

Zo loopt de rij voor Droomvlucht nu via de entreepoort van paardenshow Raveleijn, over de tribune heen. Daarna wandelen bezoekers via een feestzaal naar binnen. Ook de wachtrij van Villa Volta begint bij de Raveleijn-poort. Voor de Python-rij wordt een grasveld naast de rollercoaster gebruikt.

Nooduitgang
De rij van houten achtbaan Joris en de Draak kronkelt achter de Piraña langs, terwijl de rij voor de Piraña begint tegenover snackrestaurant Frau Boltes Küche. Wie in Fata Morgana wil, komt via een nooduitgang terecht bij een onafgewerkt gedeelte achter de schermen.

In de overdekte wachtruimtes van Carnaval Festival en Vogel Rok zijn extra panelen met plexiglas neergezet, zodat meer zigzag-rijen gebruikt kunnen worden. Bezoekers die een ritje willen maken in Baron 1898, moeten om de attractie heen lopen.

EHBO-post
De Vliegende Hollander is een geval apart. Bij grote drukte kronkelt de rij daar via de mindervalideningang naar een voormalige EHBO-post, langs de zijkant van het gebouw. Vervolgens komen bezoekers terecht op een verhoging met havenhuisjes die hen leidt naar de oorspronkelijke ingang van de waterachtbaan.

De Efteling staat bekend als een zorgvuldig ontworpen sprookjeswereld, maar in tijden van corona is het attractiepark op veel plekken een ratjetoe van bouwschuttingen, dranghekken en gekleurde tape. Bovendien komen bezoekers door het verlengen van de wachtrijen terecht op plekken die duidelijk niet bedoeld zijn voor gasten.

Weinig keus
De oplossingen verdienen geen schoonheidsprijs, maar het park heeft weinig keus. Zonder de verlengde wachtrijen zou het handhaven van anderhalve meter afstand tussen gezelschappen nauwelijks mogelijk zijn. En zouden er per dag minder bezoekers toegelaten worden, dan is de situatie financieel niet meer te bolwerken.

Eerder liep de Efteling al tegen een ander probleem aan: door een nieuw beleid bij de toiletten stonden bezoekers lang in de rij voor een grote of kleine boodschap. Dat is opgelost door een groot aantal extra toiletblokken in te huren. Ze zijn inmiddels te vinden op het Dwarrelplein, op de Speelweide tegenover het Anton Pieckplein, naast de Python, achter het Spookslot en op de parkeerplaats.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be