Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park onthult Nederlands plein bij Piraten in Batavia

31-05-2020, 23.59 uur

Europa-Park opent komende zomer de attractie Piraten in Batavia, maar dat is niet de enige nieuwigheid in het Nederlandse themagebied. Het plein vóór de darkride onderging afgelopen winter ook een grote metamorfose. Simplistische geveltjes werden vervangen door sfeervolle en gedetailleerde oud-Hollandse façades.

Het gebied doet daardoor een stuk authentieker aan. De huisjes zijn onder meer vormgegeven als een kaaswinkeltje met 'heerlijke kaas', een magazijn, een klompenmaker en een 'kapiteinshuis'. Het 'kaaspakhuis' bestaat zogenaamd sinds 1952, toevallig het openingsjaar van de Efteling.

Op één van de gebouwen staat 'Familie Mack', een niet al te subtiele verwijzing naar de eigenaren van Europa-Park. Een ander gevel toont de jaartallen 1984, 2018 en 2020: het openingsjaar van het Nederlandse themadeel, het jaar van de brand en het jaar van de heropening. Bij '2018' staat een kruisje.

Eind juli
Drie bestaande horecapunten - snoepbalie Candy Copje, Aziatische restaurant Bamboe Baai en afhaalpunt Little Bamboe Baai - werden gerenoveerd. Afgelopen vrijdag konden bezoekers het resultaat voor het eerst met eigen ogen zien. De bootjesdarkride, gebaseerd op een gelijknamige attractie die in 2018 afbrandde, gaat eind juli open.

De ingang van Piraten in Batavia is al geopend. In de eerste ruimte van de wachtrij werd een 'preview center' ingericht. Attributen, ontwerpen en video's geven nieuwsgierige bezoekers een voorproefje op wat ze straks kunnen verwachten. Voor de toekomstige entree staat één van de boten klaar.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be