Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Foto's: dit zijn de coronaregels in Movie Park Germany

01-06-2020, 22.24 uur

Movie Park Germany is sinds afgelopen vrijdag eindelijk weer geopend. Het Duitse pretpark springt niet laconiek om met coronamaatregelen. Karretjes en bootjes worden na elke rit gedesinfecteerd. Medewerkers zien erop toe dat alle bezoekers zich aan de nieuwe veiligheidsregels houden. Wie in een rij staat zonder mondkapje, kan aangesproken worden.

Personeelsleden hebben bovendien de instructie gekregen om vriendengroepen niet naast elkaar in attracties te zetten als ze niet met elkaar in één huis wonen. Wachtrijen zijn aangepast om te voorkomen dat verschillende gezelschappen bij elkaar in de buurt komen, bijvoorbeeld door opvallende afstandsstickers te plakken en bouwschuttingen te plaatsen.

De ingang van vrijevaltoren The High Fall werd verplaatst. De rij voor de overdekte achtbaan Van Helsing's Factory kreeg zelfs een totaal andere indeling, waarbij de gebruikelijke wachtruimtes grotendeels worden overgeslagen. Normaal gesproken laten bezoekers hun tassen liggen in het station. Om opstoppingen te voorkomen, moet alle bagage nu onbeheerd achtergelaten worden bij de ingang.

Leuningen
Neus- en mondbescherming is niet alleen verplicht in wachtrijen, attracties en overdekte locaties, maar ook bij in het entreegebied. Na het passeren van de grote entreepoort mogen de maskers weer af. Bij uitgangen van attracties hangen pompjes met ontsmettingsmiddel. Een 'special cleaning crew' zorgt ervoor dat leuningen en hekken wachtrijen regelmatig gedesinfecteerd worden.

In het park klinken regelmatig omroepberichten over de coronaregels in het Duits, Nederlands en Engels. Bij alle attracties, toiletten, winkels en eetgelegenheden staan borden met informatie over hygiëne en afstand. Medewerkers reguleren de ingangen van restaurants. Bij afhaalpunten wordt gewerkt met vaste looproutes. Voorstellingen als Crazy Cops New York gaan niet door. Er is wel straatentertainment aanwezig. Voorshows in attracties zijn uitgeschakeld om ophopingen tegen te gaan.

Nieuwe attractie
Drie attracties blijven dicht vanwege corona: 3D-simulator The Lost Temple, 4D-bioscoop Roxy en simulator Time Riders. Achtbaan Lucky Luke - The Ride wordt op dit moment gerenoveerd. Een openingsdatum is nog niet bekend. Op de oude plek van bootjesdarkride Ice Age Adventure wordt een nieuwe attractie gebouwd, die volgens aankondigingsborden in 2021 opengaat.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be