Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The Amsterdam Dungeon

'Amsterdam Dungeon moet gebedshuis worden'

30-05-2020, 13.29 uur

Als het aan het bisdom Haarlem ligt, gaat horrorattractie The Amsterdam Dungeon verdwijnen. Waar nu nog mensen griezelen, zouden gelovigen straks moeten kunnen bidden. Men wil de voormalige kapel waarin de toeristische trekpleister is gevestigd omtoveren tot gebedshuis.

The Amsterdam Dungeon bevindt zich op de plek waar in 1345 het Mirakel van Amsterdam zou hebben plaatsgevonden. Door de locatie in gebruik te nemen als kapel, moet onze hoofdstad "de grootste bedevaartsplaats in Europa" worden. Dat meldt de stichting Lourdes aan de Amstel.

Het voornemen is ingegeven door de coronacrisis. Merlin Entertainments, moederbedrijf van The Amsterdam Dungeon en pretparken als Alton Towers en Gardaland, zit in financieel zwaar weer. Lourdes aan de Amstel meent bovendien dat de krappe horrorkelders niet geschikt zijn voor de anderhalvemetersamenleving.

Coronamaatregelen
Veel kans van slagen lijkt het project niet te hebben. Een woordvoerster van Merlin laat aan Looopings weten dat het bedrijf juist blij is dat de deuren aanstaande maandag weer opengaan, met inachtneming van de coronamaatregelen.

Ook een voorlichter van het bisdom Haarlem erkent dat de wens vader is van de gedachte. De kapel is voor katholieken weliswaar een bijzondere plek, maar ligt ook op een erg dure locatie.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer The Amsterdam Dungeon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be