Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Duitse kermis wordt pretpark om coronaregels te omzeilen

30-05-2020, 11.04 uur

Ook in Düsseldorf staan de coronamaatregelen deze zomer geen kermis toe. Exploitant Oscar Bruch is echter niet voor één gat te vangen. Hij bedacht Düsselland, een tijdelijk pretpark bij het beurscentrum van de stad. Daarmee omzeilt Bruch het verbod op evenementen.

Van vrijdag 26 juni tot en met zondag 26 juli kunnen bezoekers van Düsselland plaatsnemen in meer dan twintig attracties, waaronder de achtbaan Alpina Bahn, het 55 meter hoge reuzenrad Bellevue, een waterbaan en een spookhuis. Daarnaast zijn er motorstuntshows en koorddansacts te zien. De oppervlakte van het tijdelijke attractiepark bedraagt 60.000 vierkante meter.

Wie Düsselland wil bezoeken, moet vooraf online een toegangsbewijs kopen. Dat kost doordeweeks 8 euro, in het weekend komt daar 2 euro bovenop. Vervolgens moet er voor iedere attractie los een kaartje worden gekocht, al belooft Bruch dat de prijzen lager zullen liggen dan op een gewone kermis.

Tijdslots
Düsselland werkt met tijdslots van tweeënhalf uur. Kaartjes zijn vanaf 2 juni verkrijgbaar via duesselland.de. Op het terrein gelden strenge coronaregels. In de attracties is het dragen van een mondkapje verplicht en bewakers zien erop toe dat mensen anderhalve meter afstand van elkaar houden. Er is geen alcohol verkrijgbaar om te voorkomen dat bezoekers te nonchalant worden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be