Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: miniatuur van Efteling-carrousel is na vier jaar bouwen af

03-06-2020, 19.37 uur

Een 78-jarige man heeft vier jaar besteed aan het bouwen van een miniatuurversie van de nostalgische Stoomcarrousel uit de Efteling. Toon van Gestel uit het Brabantse Goirle was maar liefst 5100 uur bezig om de bekende draaimolen uit het attractiepark tot in detail na te maken. Het eindresultaat mag er zijn, zo is te zien in een YouTube-video.

"Na vier jaar noeste arbeid ga ik nu het laatste paneeltje erin zetten", zegt Van Gestel trots als hij zijn levenswerk afrondt. Alleen met de zijpanelen was hij al 250 uur bezig. "Het coronavirus heeft ook voordelen. Ik mocht de deur niet meer uit, dus kon niet anders dan hele dagen schilderen, schilderen en nog eens schilderen. Acht weken later waren ze alle twintig klaar."

In 2018 kwam de creatieve Brabander al eens in het nieuws met zijn creatie. Toen was hij ongeveer halverwege. Het bleek een hele klus om de originele bewegingen van de carrousel zo goed mogelijk na te bootsen. Net als in de Efteling heeft de miniatuurmolen schommelende gondels en hobbelende paarden. Als de attractie gestart wordt, gaan er eerst panelen open zodat toeschouwers de attractie beter kunnen zien.

Waterorgel
De Stoomcarrousel in de Efteling is tussen 1895 en 1903 gebouwd door Hendrik Janvier. Pas in 1955 werd de attractie gekocht door het attractiepark. Het jaar daarop vond de opening plaats. Later werden het Waterorgel (1966), het Diorama (1971), en het Carrousel Theater (1972) aan het complex toegevoegd.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be