Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Honderden twitteraars trappen in nepbericht over Efteling-huisje: 'Stop deze waanzin!'

28-05-2020, 11.42 uur

Een nepbericht over de Efteling heeft heel wat losgemaakt op Twitter. Een twitteraar met de naam Pelle Koopman plaatste gistermiddag een verhaal over een zogenaamde bakkerij in zijn dorp. Die zou gesloopt moeten worden vanwege "de isolatie-eisen van het klimaatakoord". Daarbij zette hij foto's van een huisje in de Efteling.

Op de beelden is In de Gelaarsde Kat te zien, een afhaalpunt in attractiepark, gelegen tussen het Carrouselpaleis en restaurant Het Witte Paard. Er worden onder meer tosti's en belegde broodjes verkocht. Koopman deed in zijn fictieve bericht alsof het Efteling-huisje in zijn dorp staat.

"Deze bakkerij (1738) in mijn dorp dreigt gesloopt te worden omdat het niet kan voldoen aan de isolatie-eisen van het klimaatakkoord", luidde de tweet. "Stop deze waanzin!" Dat het verhaal volledig uit de duim gezogen werd, houdt twitteraars niet tegen. Zij reageren massaal verongelijkt en boos. Het bericht werd in minder dan een dag tijd ruim 480 keer gedeeld en meer dan 1400 keer geliket.

Gestoord
Een greep uit de verontwaardigde reacties: "Het is volstrekt doorgeslagen waanzin", "De klimaatgekte gaat vele panden en huizen laten verdwijnen", "Zo'n mooi gebouw ga je toch niet slopen? We hebben al zo weinig mooi ouds in onze stads- en dorpskernen staan", "Inzameling opzetten?" en "Gestoord zijn ze!".

Twitteraar Koopman heeft inmiddels toegegeven dat het om een grap gaat, maar dat lang niet iedereen heeft dat door. Onder de tweet valt onder meer te lezen: "Weer een stukje Hollands glorie weg om de klimaatgekte, dit mag echt níet gebeuren!", "Absurde beslissing", "De regering is hartstikke gek", "Dit is geen beleid, maar waanzin", "Ongekend, linkse maffia" en "Cultuurbarbaren, armzalige lui".

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be