Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Mede-oprichter Phantasialand (93) overleden

27-05-2020, 22.53 uur | Reacties

Verdrietig nieuws voor Phantasialand: mede-oprichter Richard Schmidt is op 93-jarige leeftijd overleden. In 1967 opende Schmidt samen met Gottlieb Löffelhardt een klein sprookjespark bij Bruhl dat uitgroeide tot één van de bekendste pretparken van Europa.

Schmidt was in de jaren zestig regelmatig op de Duitse televisie te zien met zijn zelfgemaakte poppen. Tot zijn frustratie kwamen veel exemplaren uiteindelijk in de kast te liggen. Geholpen door zijn vriend Löffelhardt kocht Schmidt daarom een lap grond, waar hij zijn poppen tentoon kon stellen in sprookjeshuizen.

Phantasialand werd al snel een volwaardig pretpark. De rolverdeling binnen het duo bleef bijna dertig jaar hetzelfde: Schmidt was het creatieve brein, Löffelhardt zorgde voor de financiën. Samen zetten ze tal van attracties neer, waaronder één van de eerste boomstambanen van Europa (1974), darkride Geister Rikscha (1981), overdekte achtbaan Space Center (1988, tegenwoordig Crazy Bats) en darkride Hollywood Tour (1990).

Terugtrekken
In de jaren negentig trokken Schmidt en Löffelhardt zich terug uit het management van Phantasialand, maar ze waren nadien nog geregeld in het park te vinden. Zo woonden ze in 2006 de opening van hangende achtbaan Black Mamba bij. Löffelhardt overleed al in 2011.

Meer Phantasialand