Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park maakt van social distancing een spelletje

03-08-2020, 12.13 uur

Europa-Park probeert bezoekers op een speelse manier afstand te laten houden. Een nieuwe app van het Duitse attractiepark maakt van social distancing een spelletje. De zogeheten Distance Radar beloont mensen als ze de coronaregels volgen. Ze maken dan kans op vip-toegang tot een attractie.

De app meet voortdurend de onderlinge afstand tussen andere gebruikers met behulp van Bluetooth Low Energy. Op basis daarvan wordt een score berekend. Als de minimumafstand overschreden wordt, ontvangen personen een berichtje. Leden van een gezelschap kunnen in de app een groep aanmaken, zodat zij niet meetellen bij de afstandsmeting.

Het gebruik van de app is geen verplichting. Wie zich voorbeeldig gedraagt, kan verrast worden met een voorrangsticket voor een attractie met een VirtualLine. Dat zijn Blue Fire Megacoaster, Euro-Mir, Wodan, Arthur, Eurosat - CanCan Coaster en Piraten in Batavia.

Apple
De app - in het Duits, Frans en Engels - werd in mei aangekondigd voor iPhones en Android-telefoons. Toch is alleen de Android-versie in gebruik genomen. Volgens een woordvoerder kan het concept bij nader inzien niet aangeboden worden op Apple-toestellen. "Dat blijkt voorbehouden te zijn aan overheden."

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be