Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Beugelcontroleurs Walibi Holland moeten handschoenen dragen

29-05-2020, 14.08 uurBeeld: Themepark Adventures

Medewerkers van Walibi Holland die de beugels van achtbanen controleren, dragen voortaan steeds handschoenen. Zij kunnen tijdens hun werkzaamheden geen anderhalve meter afstand bewaren van passagiers. Toen het pretpark maandag openging, gebruikte nog niet al het attractiepersoneel persoonlijke beschermingsmiddelen.

Volgens een woordvoerster was dat echter wel de bedoeling. "Dat is namelijk hoe wij het hebben afgesproken met de veiligheidsregio. Deze medewerkers moeten handschoentjes dragen. Waar veel mensen werken, kan miscommunicatie ontstaan."

De veiligheidsregio Flevoland stuurt journalisten met vragen over Walibi door naar de gemeente Dronten. Een gemeentewoordvoerder bevestigt aan Looopings dat handschoenen niet optioneel zijn. "Met Walibi Holland is afgesproken dat de medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen dragen tijdens het controleren van de beugels, namelijk handschoenen."

Gezondheidsklachten
Walibi Holland is het enige attractiepark in Nederland waar medewerkers geen anderhalve meter afstand houden van gasten én daarbij geen mondkapjes of gelaatsschermen dragen. De voorlichtster benadrukt nogmaals dat het park voldoet aan de richtlijnen en afspraken met de veiligheidsregio.

Ze vult aan dat er een check plaatsvindt bij de ticketverkoop. "Als extra veiligheidsmaatregel accepteren de gasten bij het aanschaffen van een online ticket dat ze vrij zijn van gezondheidsklachten. Daarnaast hangen er camera's bij de entree die een temperatuurscan uitvoeren."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be