Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park gaat bij vier attracties werken met virtuele wachtrij

27-05-2020, 14.41 uur | Reacties

Bij sommige attracties in Europa-Park is het straks niet meer noodzakelijk om lang in de rij te staan. Het Duitse pretpark, dat vanaf vrijdag weer open is, gaat bij enkele attracties werken met een virtuele wachtrij. Bezoekers reserveren dan een plek via de officiële Europa-Park-app. Zodra ze aan de beurt zijn, betreden ze een speciale rij en mogen ze zo doorlopen.

Europa-Park noemt het principe VirtualLine. Het gratis systeem wordt in eerste instantie gehanteerd bij vier populaire attracties: lanceerachtbaan Blue Fire Megacoaster, darkride Arthur, overdekte achtbaan Eurosat - CanCan Coaster en spinning coaster Euro-Mir.

In de app is het mogelijk om een entreebewijs te scannen. Daarna kiezen gebruikers een attractie. Ze krijgen dan een tijdvak te zien waarin ze zich moeten melden bij de attractie. Wie geen smartphone heeft, kan zich wenden tot een medewerker bij de VirtualLine-ingang. Die kan handmatig toegangsbewijzen scannen.

Vijf tickets
Bezoekers mogen één reservering tegelijk maken. Als ze te laat aankomen bij een attractie, is de reservering niet meer geldig. Ze moeten dan opnieuw een tijd inplannen. Er kunnen maximaal vijf Europa-Park-tickets tegelijk aan de app toegevoegd worden.

Een vergelijkbaar concept wordt al sinds 2017 gebruikt bij vliegsimulator Voletarium in Europa-Park. Dat werkt echter niet via een app, maar met behulp van een kaartautomaat naast de attractie.

Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be