Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Zwerm bijen op attractie Walibi Holland

26-05-2020, 18.58 uur

Walibi Holland heeft een pad moeten afsluiten in verband met een zwerm bijen. Honderden bijen nestelden zich maandagmiddag op de gevel van de virtualreality-beleving NeuroGen. Een geluk bij een ongeluk: vanwege het coronavirus was de attractie sowieso al gesloten.

Walibi ging maandag weer open na een sluiting van zeven maanden. Een woordvoerster noemt het "erg toevallig" dat de insecten juist op die dag opdoken. "Want dit gebeurt hooguit eens in de twee jaar. Ze zijn dan binnen een paar dagen weer weg."

Hoe komt dat? "We weten dat er op deze plek ooit een nest heeft gezeten, maar de koningin kan er niet meer in. Dus nu zit zij daar met haar hele zwerm. Maar ze vliegen meestal al snel weer weg, omdat ze niet bij het nest kunnen." Vanmiddag waren de bijen nog wel aanwezig.

Spookhuis
NeuroGen bevindt zich tussen de achtbanen Lost Gravity en Drako. In hetzelfde gebouw is tijdens de Halloween Fright Nights het spookhuis The Clinic te vinden. De bijen zijn niet agressief. Toch is het gebied uit voorzorg tijdelijk afgesloten met rood-wit lint.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be