Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland presenteert vernieuwd themagebied Speed Zone

25-05-2020, 22.00 uur

Walibi Holland heeft vandaag het vernieuwde themagebied Speed Zone voorgesteld aan het grote publiek. Het parkdeel met attracties als Space Shot en Goliath onderging de afgelopen maanden een grote renovatie. De opknapbeurt is nog niet helemaal afgerond: twee van de vijf attracties zijn nog dicht.

"Met de vernieuwing bouwen we verder aan de uitstraling van Walibi Holland", laat het park weten. "We hebben snelheid, olievaten en brandend rubber verwerkt als elementen om dat typische snelheidsgevoel op te wekken."

Het stationsgebouw van de beroemde achtbaan Goliath kreeg een nieuw uiterlijk, gebaseerd op modelbouwsets met onderdelen die uit een frame gedrukt kunnen worden. Bovenop het fotohuisje staan flitspalen. Ook het plein voor de coaster werd aangepakt, met onder andere een nieuw ontworpen ingang. Het pad richting de attractie is voorzien van vangrails met loopings.

Brandstof
Op de grond staan Engelse kreten en verkeerssymbolen. In het hele gebied zijn grijs en rood terugkomende kleuren. Dat is ook het nieuwe kleurenschema van lanceertoren Space Shot. Verschillende nieuwe decorstukken verwijzen daar naar brandstof. Bovenop de toren staat nu een zilveren auto. Tijdens de lancering zijn racegeluiden te horen. De naastgelegen mini-vrijevaltoren Space Kidz is nog niet operationeel.

Dat geldt ook voor de enterprise-molen G-Force. De thrillride moet nog in elkaar gezet worden. Het controlehok van de attractie hangt vol met autobanden en stoplichten. Een galerij met betaalspellen werd omgedoopt tot Game Street. Snackrestaurant Mission Control herkennen bezoekers dankzij een nieuwe gevel niet meer terug. Nieuw in het assortiment: loaded fries.

Ongeluk
De kartbaan, die al sinds het voorjaar van 2018 gesloten is naar aanleiding van een ongeluk, bleef onaangetast. Officieel is de betaalattractie geen onderdeel meer van het attractie-aanbod. Walibi heeft nog niet bekendgemaakt wat er met de locatie gaat gebeuren.

Het opknappen van de Speed Zone is onderdeel van een meerjarenplan om nagenoeg alle gebieden in het park te hervormen. Eerder kwamen de Main Street (2018) en Wilderness (2019) aan de beurt. Het project wordt Festivalization genoemd.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be