Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dat kan er ook nog wel bij: processierupsen in de Efteling

24-05-2020, 22.26 uurBeeld: @HetLavenlaer

2020 was al geen rooskleurig jaar voor de Efteling, maar het kan altijd erger. In het Sprookjesbos zorgen eikenprocessierupsen opnieuw voor overlast. De dieren, die huiduitslag, zwellingen, jeuk en prikkende ogen veroorzaken, zijn op dit moment te vinden naast Efteling-bewoner Langnek.

Bij het sprookje van De Zes Dienaren is om die reden een boom afgesloten met hekken, blijkt uit foto's op Twitter. De schadelijke brandhaartjes die de rupsen loslaten, worden door de wind verspreid. Het attractiepark probeert de rupsennesten overal zo snel mogelijk weg te halen. Daarvoor wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld.

Vorig jaar waarschuwde de Efteling al voor de processierupsen. "De keerzijde van een mooi natuurpark met veel bomen en groen is natuurlijk dat wij deze ongenode gasten ook mogen ontvangen", zei een woordvoerster toen.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be