Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Dierentuinbaas noemt bezoekers 'extreem gedisciplineerd', wordt terechtgewezen

24-05-2020, 15.18 uurBeeld: Theme Park World

De eigenaar van de grootste dierentuin van België is op de vingers getikt na een bericht op social media. Ondernemer Marc Coucke, die dierenpark Pairi Daiza in zijn bezit heeft, meldde op Twitter dat de bezoekers zich perfect aan alle coronamaatregelen houden. Het duurde niet lang voordat iemand het tegendeel kon bewijzen.

"Minder volk is nog meer genieten", aldus miljardair Coucke. "Maar vooral: quasi alle bezoekers extreem gedisciplineerd, volgen strikt alle regels." Die discipline was vanmiddag echter ver te zoeken in het themagebied The Last Frontier.

"Extreem gedisciplineerd, schreef je", luidt één van de reacties op het bericht. "Dit was vanmiddag, bij het voedermoment." Een bijgevoegde afbeelding toont enkele tientallen personen die dicht op elkaar staan bij de zeeleeuwen, zonder afscheidingen of waarschuwingsborden. Eigenlijk moeten gezelschappen te allen tijde anderhalve meter afstand houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Aangepast
Parkeigenaar Coucke heeft daar niet meer op gereageerd. Hij complimenteert zijn medewerkers voor het doorvoeren van alle wijzigingen in het park. Op veel plekken wordt nu gewerkt met vaste looproutes en eenrichtingsverkeer. "Bravo aan team dat elk pad, elke locatie aangepast heeft aan coronarichtlijnen."

Dierentuinen in België mogen inmiddels weer open, terwijl de Belgische pretparken nog steeds wachten op definitieve goedkeuring. De sector rekent op een opening in juni.Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be