Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Reserveren verplicht bij grote attracties Walibi Holland: zo werkt het

25-05-2020, 16.11 uur

Om het aantal personen in wachtrijen te beperken, werkt Walibi Holland dit seizoen met virtuele rijen. Bezoekers moeten een ritje in een grote attractie vooraf reserveren via een speciale website. Daarvoor hanteert het pretpark een beproefd systeem: de Fast Lane, waar normaal gesproken voor betaald moet worden.

Nu is de Fast Lane voor iedereen gratis. Na het selecteren van een attractie verschijnt een aftelklok die aangeeft hoelang gebruikers buíten de rij moeten wachten. Als die tijd verstreken is, mogen ze de wachtrij betreden. Daar staan ze vervolgens nog maximaal een kwartier in de rij.

Het reserveringssysteem, gebouwd door het Britse bedrijf Accesso, wordt gehanteerd bij negen attracties. Dat zijn de achtbanen Condor, Goliath, Lost Gravity, Speed of Sound, Untamed en Xpress: Platform 13, de waterbanen El Rio Grande en Crazy River en de thrillride Space Shot. Voorgaande jaren was de Fast Lane ook actief bij de top spin-attractie Blast, maar daar kunnen bezoekers nu meteen instappen.

60 euro
De virtuele wachttijd hangt af van de populariteit van de attractie. Zo moeten bezoekers voor een ritje in Untamed vanmiddag veertig minuten geduld hebben. Bij Goliath bedraagt de virtuele wachttijd zeven minuten. Wie helemaal niet wil wachten, kan Fast Lane Gold kopen. Dat kost 40 euro per persoon voor één keer directe toegang tot alle Fast Lane-attracties of 60 euro voor onbeperkte toegang.

Het is mogelijk om meerdere gebruikers aan één Fast Lane-account toe te voegen, waarbij één persoon alle reserveringen beheert. Wie niet beschikt over een smartphone, kan voor één dag een telefoon huren bij de informatiebalie in themadeel Main Street. Dat kost 20 euro, plus 100 euro borg. Er is een beperkt aantal leentelefoons beschikbaar.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be