Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Drie Efteling-attracties gesloten vanwege coronamaatregelen

21-05-2020, 23.05 uurBeeld: @EftelingCasper

Enkele attracties in de Efteling kunnen de komende tijd niet open vanwege het coronavirus. Op veel plekken zijn aanpassingen verricht om aan alle coronaregels te kunnen voldoen, zoals het plaatsen van doorzichtige schotten. Bij drie attracties was dat niet mogelijk, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

Het gaat om bootjesmolen Polka Marina, het Avonturen Doolhof en de boottocht bij De Zes Zwanen in het Sprookjesbos. "Het bewaren van anderhalve meter afstand lukt daar niet", aldus de voorlichter. Daarom zijn die attracties tot nader order dicht. De sluitingen worden op dit moment nog niet vermeld op de website van de Efteling.

Alle andere attracties zijn normaliter gewoon operationeel. Veiligheidsbeugels worden in principe alleen visueel gecontroleerd, zonder fysiek contact. In noodgevallen kunnen medewerkers gebruikmaken van een speciale haak, zodat ze wel genoeg afstand bewaren. In het uitzonderlijke geval van een ontruiming dragen personeelsleden mondkapjes.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be