Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Creatieve oplossing: Efteling overhandigt snacks via glijbaan

18-05-2020, 21.34 uur

Hoe overhandig je snacks als medewerkers geen direct contact mogen hebben met bezoekers? De Efteling heeft daar een originele oplossing voor. Wie een Eigenheymer bestelt - een gefrituurde aardappelspiraal op een stokje - ontvangt de lekkernij via een heuse glijbaan.

De Eigenheymer-kramen in het attractiepark zijn uitgerust met plexiglas, zodat personeelsleden beschermd worden. Er zijn uitsnedes gemaakt voor een pinapparaat én voor een speciale goot. Daar kan de aardappelsnack doorheen glijden, richting de klant.

Op social media wordt dolenthousiast gereageerd op het concept. "Geniaal", zegt ene Thomas op Twitter. "Dit moet ze houden", vindt Lisa. "Zo wordt sociale onthouding leuk", schrijft Leonard. "Een briljant idee voor de wereld na corona", vertelt Alexis. "Geweldig", aldus Mike. "Topoplossing!", oordeelt Boukje. Rubén: "Zou ik dit bestellen alleen maar om de glijbaan in werking te zien? Ja."

Spirello
Eigenheymers worden geleverd door de Brabantse fabrikant Spirello. Eerder was het Gelderse bedrijf Chiptwister verantwoordelijk voor de snack. Die omschakeling zorgde begin vorig jaar nog voor een rel onder Efteling-fans.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be