Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell nog steeds in de ban van wilde slang bij Rodelbaan

19-05-2020, 00.35 uurBeeld: Themepark Adventures by Simon

De wilde slang bij de Rodelbaan in Duinrell houdt de gemoederen nog steeds bezig. Zaterdagmiddag moest de bekende attractie stilgelegd worden toen er plotseling een westelijke stierslang over de baan heen kroop. Ook daarna liet het dier van zich horen.

Zondagochtend ging de Rodelbaan naar verluidt wederom even dicht omdat een bezoeker de slang rond zag kruipen. Het beest werd niet gevonden. Maandagochtend is de dierenambulance opnieuw ingeschakeld, bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. Het is echter nog niet gelukt om de slang te vangen.

"We hebben inmiddels wat tips gekregen van de dierenambulance over hoe we de slang in het vervolg moeten benaderen", zegt de voorlichtster. Ze benadrukt dat het dier niet gevaarlijk is: de slang is niet giftig en een beet doet niet veel pijn. "Maar het is natuurlijk wel erg vervelend voor onze bezoekers als ze hierdoor geen ritje kunnen maken."

Vast plekje
Het liefst zou Duinrell de slang - die nog geen naam heeft - verderop in het duingebied willen uitzetten. "Maar waarschijnlijk heeft hij de afgelopen maanden, toen het park gesloten was, in alle rust een vast plekje gevonden bij de Rodelbaan. En als de attractie in bedrijf is, wordt hij opgeschrikt door de trillingen."

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be