Duinrell

Bezoekers Duinrell treffen wilde slang aan op Rodelbaan

16-05-2020, 16:09 uur | ReactiesFoto: @SimonTAdventure

Twee bezoekers van Duinrell hebben vanmiddag een wilde slang aangetroffen tijdens een ritje in de bekende Rodelbaan. Eén van de twee reed de slang tijdens het rodelen per ongeluk aan. De ander stopte en maakte foto's. Vervolgens waarschuwde hij een medewerker, die de dierenambulance erbij riep.

Dat vertelt het tweetal aan Looopings. "Het beest zat in de aanvalshouding en was hevig aan het sissen", zegt één van hen. Het personeelslid bij de Rodelbaan schakelde de noodstop in, waarna de attractie ontruimd werd. "Dit heb ik hier in veertien jaar nog nooit meegemaakt", liet hij weten.


ZIE OOK: Autoriteiten grijpen in: Walibi Holland moet levende slangen en spinnen weghalen

De dierenambulance kon vaststellen dat het om een westelijke stierslang ging, bevestigt een woordvoerster van het Wassenaarse attractiepark. De slangensoort, die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, eet knaagdieren, vogels en eieren. Volgens de voorlichtster is het dier echter niet gevaarlijk voor mensen.

Niet giftig
Een beet zou niet veel pijn doen. Bovendien zijn stierslangen niet giftig. De slangensoort werd de afgelopen jaren vaker gespot in het duingebied, maar nog nooit bij de attractie in Duinrell.

Het Zuid-Hollandse pretpark was de afgelopen weken gesloten voor publiek vanwege het coronavirus. Vandaag ging het park weer open. "Waarschijnlijk is hij actief geworden doordat er plotseling weer geluiden waren", aldus de woordvoerster. De slang is niet meegenomen door de dierenambulance.

ZIE OOK: Enorme wurgslang aangetroffen in wensput Efteling

Reacties