Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Bezoekers Duinrell treffen wilde slang aan op Rodelbaan

16-05-2020, 16.09 uurBeeld: @SimonTAdventure

Twee bezoekers van Duinrell hebben vanmiddag een wilde slang aangetroffen tijdens een ritje in de bekende Rodelbaan. Eén van de twee reed de slang tijdens het rodelen per ongeluk aan. De ander stopte en maakte foto's. Vervolgens waarschuwde hij een medewerker, die de dierenambulance erbij riep.

Dat vertelt het tweetal aan Looopings. "Het beest zat in de aanvalshouding en was hevig aan het sissen", zegt één van hen. Het personeelslid bij de Rodelbaan schakelde de noodstop in, waarna de attractie ontruimd werd. "Dit heb ik hier in veertien jaar nog nooit meegemaakt", liet hij weten.

De dierenambulance kon vaststellen dat het om een westelijke stierslang ging, bevestigt een woordvoerster van het Wassenaarse attractiepark. De slangensoort, die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, eet knaagdieren, vogels en eieren. Volgens de voorlichtster is het dier niet gevaarlijk voor mensen.

Niet giftig
Een beet zou niet veel pijn doen. Bovendien zijn stierslangen niet giftig. De slangensoort werd de afgelopen jaren vaker gespot in het duingebied, maar nog nooit bij de attractie in Duinrell.

Het Zuid-Hollandse pretpark was de afgelopen weken gesloten voor publiek vanwege het coronavirus. Vandaag ging het park weer open. "Waarschijnlijk is hij actief geworden doordat er plotseling weer geluiden waren", aldus de woordvoerster. De slang kon niet worden meegenomen door de dierenambulance.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be