Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Franse pretparken zijn klaar met sluiting: 'Ons geduld raakt op'

17-05-2020, 00.33 uur

Franse pretparken eisen opheldering van de regering. Terwijl in veel andere Europese landen de attractieparken langzaam maar zeker weer opengaan, verkeert de pretparksector in Frankrijk nog in totale onzekerheid over de toekomst. "We hebben snel perspectief nodig", klaagt voorzitter Arnaud Bennet van branchevereniging SNELAC.

SNELAC staat voor Syndicat National des Espaces de Loisirs, d'Attractions et Culturels. Bij de vereniging zijn grote trekpleisters als Disneyland Paris, Parc Astérix, Puy du Fou, Nigloland, Walibi Rhône-Alpes, Walygator, Bagatelle en Le Pal aangesloten.

Voorzitter Bennet is absoluut niet te spreken over de Franse premier Edouard Philippe, die tot nu toe weigert om een openingsdatum te noemen. "Hij schaart pretparken onder grote bijeenkomsten en festivals. Dat illustreert de totale onwetendheid bij de overheid. Ze snappen niets van onze branche."

Slaat nergens op
Sommige dierentuinen in Frankrijk hebben wel toestemming gekregen om open te gaan. "Het slaat nergens op. Wij werken op dezelfde manier: ook wij kunnen bezoekersstromen in goede banen leiden en maatregelen nemen." Het wordt tijd dat de autoriteiten dat ook inzien, zegt Bennet.

"Het duurt twee tot drie weken om een pretpark opnieuw op te starten. Ons geduld raakt op. Er wordt gespeeld met bedrijven die op het randje van een faillissement staan. Als dit zo doorgaat, heeft de regering straks heel wat faillissementen op haar geweten."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be