Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Coronatijd: meer Efteling-attracties niet toegankelijk voor mindervaliden

15-05-2020, 12.34 uur

Verschillende attracties in de Efteling zijn tijdens de coronacrisis niet toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Gasten die begeleiding nodig hebben bij het betreden en verlaten van attracties, konden sowieso al niet in Droomvlucht, Villa Volta, Polka Marina en de Monorail bij het Volk van Laaf.

Daar komen nu De Vliegende Hollander, Fata Morgana, de Gondoletta en de Piraña bij. Ook wanneer mindervaliden een eigen begeleider meenemen, zijn deze attracties niet beschikbaar. Daarnaast kunnen ze voorlopig geen gebruik maken van de interactieve virtualreality-beleving bij Droomvlucht.

De reden? "Bij deze attracties is een uitgebreide training vereist om bezoekers te helpen met in- en uitstappen", laat de Efteling weten. Normaal gesproken kunnen medewerkers daarbij helpen. Vanwege nieuwe regels met betrekking tot hygiëne en afstand is dat voorlopig niet meer mogelijk.

Zelfstandig
Dat heeft ook invloed op alle overgebleven attracties. Die zijn voortaan alleen toegankelijk voor bezoekers met een lichamelijke beperking als zij hun eigen begeleider meenemen óf als ze zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Voor bezoekers die geen begeleiding nodig hebben, verandert er niets.

De Efteling baalt van de maatregelen. "We zijn al jaren intensief bezig om het park steeds toegankelijker te maken", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Dat dit nodig is, vinden we daarom echt heel vervelend."

Tarief
De entreeprijs voor bezoekers met een beperking daalt vooralsnog niet. Zij betalen hetzelfde bedrag als andere gasten bij het bestellen van online tickets. Het tarief varieert tussen 36 en 43 euro, afhankelijk van de periode waarin het bezoek plaatsvindt. De Efteling gaat op 20 mei weer open na een sluiting van ruim twee maanden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be