Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mondo Verde

Nederlands attractiepark adviseert bezoekers: draag een mondkapje

14-05-2020, 22.58 uur

Is het verstandig om een mondkapje te dragen tijdens een dagje pretpark? Hoewel het dragen van mondmaskers in Nederland niet verplicht is, raadt één Nederlands pretpark het gebruik van mond- en neusbescherming toch aan. Het gaat om attractie- en dierenpark Mondo Verde in Landgraaf.

Het park gaat op vrijdag 15 mei weer open. Sommige attracties blijven gesloten. Bovendien is fysiek contact met de dieren niet toegestaan en zijn de restaurants dicht. Omdat er geen gebruikgemaakt kan worden van een all-you-can-eat-concept, worden de entreeprijzen tijdelijk met 5 euro verlaagd.

Onderdeel van de hygiënemaatregelen is het advies om mondkapjes te dragen. "Wij adviseren iedereen om het park met een mondkapje te bezoeken om uw veiligheid nog beter te garanderen", staat op de website van het park. "Mondo Verde heeft ook mondkapjes aan de kassa te koop."

Wachtrijen
De Nederlandse overheid verplicht mondkapjes alleen in het openbaar vervoer, vanaf 1 juni. Mondo Verde ligt dichtbij de Duitse grens, waar het gebruik van mondmaskers nu al op veel plekken een vereiste is. Duitse pretparken verlangen dan ook dat bezoekers mondkapjes dragen in overdekte ruimtes, wachtrijen en attracties.

Meer Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be